Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skladaná pizzová torta

Skladaná pizzová torta

Zdroj: © StockFood

Reklama

70 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 1 kocka čerstvé droždie, 1 čajová lyžička soľ, 1 polievková lyžica slnečnicový olej, 500 gram hladká múka, 600 gram kuracie prsia, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica repkový olej, 4 polievková lyžica paradajkový pretlak, 400 mililiter pasírované paradajky, 0.5 čajová lyžička sušený tymián, 60 gram strúhaný syr Ementál, soľ, mletý rozmarín, mleté čierne korenie, bazalka

1.

Droždie rozmiešame v 270 ml vlažnej vody. Pridáme do misky s olejom, múkou a so soľou. Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme 1 hodinu na teplom mieste kysnúť.

2.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a pokrájame najemno.

3.

Na panvici zohrejeme olej a opražíme mäso zo všetkých strán. Pridáme cesnak, cibuľu a podusíme. Primiešame pretlak a pasírované paradajky a chvíľu dusíme. Pridáme bylinky, soľ a čierne korenie. 10 minút varíme, potom odstavíme a necháme vychladnúť.

4.

Rúru predhrejeme na 230 °C a formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.

5.

1/3 cesta vyvaľkáme a vystelieme ním formu. Potrieme plnkou. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme 3 kruhy, ktoré prekladáme na striedačku s plnkou. Navrch nasypeme strúhaný syr a dáme do rúry. Po 5 minútach pečenia teplotu stiahneme na 180 až 190 °C a pečieme ďalších 45 minút.

6.

Vyberieme z rúry, ozdobíme bazalkou a nakrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS