Skladaná pizzová torta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
70 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 1 kocka čerstvé droždie, 1 čajová lyžička soľ, 1 polievková lyžica slnečnicový olej, 500 gram hladká múka, 600 gram kuracie prsia, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica repkový olej, 4 polievková lyžica paradajkový pretlak, 400 mililiter pasírované paradajky, 0.5 čajová lyžička sušený tymián, 60 gram strúhaný syr Ementál, soľ, mletý rozmarín, mleté čierne korenie, bazalka
1.
Droždie rozmiešame v 270 ml vlažnej vody. Pridáme do misky s olejom, múkou a so soľou. Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme 1 hodinu na teplom mieste kysnúť.
2.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a pokrájame najemno.
3.
Na panvici zohrejeme olej a opražíme mäso zo všetkých strán. Pridáme cesnak, cibuľu a podusíme. Primiešame pretlak a pasírované paradajky a chvíľu dusíme. Pridáme bylinky, soľ a čierne korenie. 10 minút varíme, potom odstavíme a necháme vychladnúť.
4.
Rúru predhrejeme na 230 °C a formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
5.
1/3 cesta vyvaľkáme a vystelieme ním formu. Potrieme plnkou. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme 3 kruhy, ktoré prekladáme na striedačku s plnkou. Navrch nasypeme strúhaný syr a dáme do rúry. Po 5 minútach pečenia teplotu stiahneme na 180 až 190 °C a pečieme ďalších 45 minút.
6.
Vyberieme z rúry, ozdobíme bazalkou a nakrájame.