Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skladujete PARADAJKY v CHLADNIČKE?! Veľká CHYBA!!! Škodíte sama sebe aj rodine...

Blonde,Woman,Holding,Two,Tomatoes,,Covering,Eyes.,Tomato,Eyes.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Človek by si povedal, že vložením do chladničky v týchto teplách nemôže sladkým červeným plodom uškodiť. Opak je pravdou...

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO: Praktické tipy a rady z mojej kuchyne: OVOCIE

    Nie je nič lepšie ako letné paradajky dozreté na slniečku. Ich vôňa a chuť je neprekonateľná a ani zďaleka sa nepodobá na tú, ktorú poznáme z dovezených plodov počas zimy. Ako ich však uskladniť, aby si zachovali všetky vitamíny, ale aj chuť a vôňu?

    Tieto červené plody by sa mali skladovať pri teplote 13 až 18 °C, ideálne v tmavej chladnej špajze. Rozhodne nepatria do chladničky, kde strácajú arómu a chuť. Skladovať ich môžete aj 14 dní, pričom neprichádzajú o chuť či výživné látky. Ale pozor! Paradajky vylučujú etylén, čo je plyn, ktorý urýchľuje zrenie. Preto ich neskladujte spolu s inými druhmi zeleniny či ovocia.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.