Reklama

Sklárske mäso s haluškami

Sklárske mäso s haluškami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 polievková lyžica masť, 3 kus veľka cibuľa, 1 kilogram bravčové pliecko, 350 gram zeleninové lečo, mleté čierne korenie, sladká a štipľavá mletá červená paprika, drvená rasca, soľ, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 4 kus veľký strúhaný zemiak, 100 gram hladká múka, 100 gram polohrubá múka, soľ

1.

Na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania krátko popražíme. Potom pridáme lečo, korenie, sladkú aj štipľavú papriku, rascu, soľ a pretlak. Premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia mäso podľa potreby podlievame horúcou vodou.

2.

Suroviny na halušky zmiešame, vymiešame cesto a z doštičky hádžeme halušky do vriacej osolenej vody. Uvarené sú, keď vyplávajú na povrch. Halušky scedíme a aby sa nezlepili, vmiešame do nich trochu šťavy z mäsa.