Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Škoricovo-slivkový koláč

Kysnutý slivkový koláč s mrveničkou

Zdroj: iStock

Reklama

30 minút, 25 porcií

Potrebujeme: 350 gram polohrubá múka, 100 gram krupicový cukor, 250 mililiter mlieko, 1 balíček prášok do pečiva, 1 balíček vanilkový cukor, 1 kus vajce, 5 polievková lyžica olej, slivky, 60 gram maslo, 4 polievková lyžica polohrubá múka, 2 polievková lyžica krupicový cukor, 1 čajová lyžička mletá škorica

1. V miske zmiešame zvlášť sypké suroviny a v druhej tekuté suroviny. Nakoniec zmiešame obsah obidvoch misiek a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozložíme rozpolené slivky reznou stranou nadol.

2. Z uvedených surovín vypracujeme posýpku, ktorou posypeme povrch koláča. Pečieme pri teplote 180 °C.

Vyberáme pre vás niečo PLUS