Škoricovo-slivkový koláč
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: iStock
Reklama
30 minút, 25 porcií
Potrebujeme: 350 gram polohrubá múka, 100 gram krupicový cukor, 250 mililiter mlieko, 1 balíček prášok do pečiva, 1 balíček vanilkový cukor, 1 kus vajce, 5 polievková lyžica olej, slivky, 60 gram maslo, 4 polievková lyžica polohrubá múka, 2 polievková lyžica krupicový cukor, 1 čajová lyžička mletá škorica
1. V miske zmiešame zvlášť sypké suroviny a v druhej tekuté suroviny. Nakoniec zmiešame obsah obidvoch misiek a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozložíme rozpolené slivky reznou stranou nadol.
2. Z uvedených surovín vypracujeme posýpku, ktorou posypeme povrch koláča. Pečieme pri teplote 180 °C.