Skvelá maškrta pre celú rodinu? Upečte si orechovú bábovku
6. 4. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:25)

Zdroj: Dušan Křístek
Tip na nedeľnú sladkú maškrtu? Ak máte poruke vlašské orechy, môžete si upiecť orechovú bábovku.
Na prípravu cesta pomelieme 100 g vlašských orechov. Zarovnanú lyžičku instantnej kávy zalejeme 100 ml horúcej vody. Balíček tmavej polevy Dr.Oetker nastrúhame najemno.
Päť vajec, 250 g práškového cukru a 1 balíček vanilínového cukru vyšľaháme ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme 250 ml oleja a 125 ml mlieka.
Dôkladne premiešame 150 g hladkej múky, 100 g škrobovej múčky Gustin, 1 balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 70 minút.
Po upečení vyberieme, necháme 10 minút odstáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme.