Skvelá náhrada na torty namiesto marcipánu? Takto si pripravíte poťahovaciu hmotu
2. 4. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:25)

Zdroj: anc
Vedeli by ste mi poradiť dobrý recept na poťahovaciu hmotu na torty? Marcipán je príliš drahý a nepracuje sa mi s ním dobre. Júlia z Viničného
Do väčšej misy preosejeme presne 200 g jemného práškového cukru a 200 g sušeného mlieka. Dôkladne premiešame a 3/4 tejto zmesi vysypeme na pracovnú dosku.
Do stredu urobíme jamku, do ktorej vylejeme 3 PL ryžového sirupu (dostať v obchodoch so zdravou výživou) a 2 ČL slnečnicového oleja.
Pridáme 5 ml mandľovej arómy a 15 ml vody. Všetky suroviny rýchlo spracujeme na hladkú, plastelíne podobnú hmotu. Ak je zmes priveľmi hustá, pridáme pár kvapiek vody. Ak je veľmi riedka, dosypeme k nej zvyšnú cukrovo-mliečnu zmes.
Teraz môžeme hmotu zafarbiť potravinárskymi farbami. Keď je hladká a prepracovaná, pracovnú dosku posypeme kukuričným škrobom a hmotu podľa potreby rozvaľkáme.