Šúľance s praženicou

4 porcie

Potrebujeme: 600 g uvarených zemiakov ● 250 g hrubej múky ● 1 až 2 klobásy ● 100 g slaniny ● 2 vajcia ● 1 cibuľa ● mletá červená paprika ● soľ

Postup: Zemiaky postrúhame najemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme
dlhé valčeky, ktoré pokrájame približne na  2 cm kúsky. Každý kúsok ešte na doske vyšúľame rukou. Šúľance vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme na nej cibuľu posekanú nadrobno. Pridáme kolieska klobásy, posypeme mletou paprikou, primiešame rozšľahané vajcia a pripravíme praženicu.  Podávame s horúcimi šúľancami.

Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 15 minút

Šúľance zo zemiakov môžete pripraviť nielen s praženicou, pozrite si v galérii ďalšie chutné tipy na toto jedlo.

Zemiakové šúľance s praženicou
Zdroj: Dušan Křístek