Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skvelý tip na chutnú zimnú večeru pre celú rodinu: Šúľance s praženicou ocenia všetci hladoši

Šúľance s praženicou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

Zemiaky sú hlavnou súčasťou skoro všetkých tradičných slovenských jedál. Pripravte si z nich napríklad chutné šúľance s praženicou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KVETKA HORVÁTHOVÁ sa pochválila svojou spálňou: VAU, to je KRÁSA, ako z TISÍC A JEDNEJ NOCI...
    Zdroj: Instagram/@kvetkah

    Šúľance s praženicou

    4 porcie

    Potrebujeme: 600 g uvarených zemiakov ● 250 g hrubej múky ● 1 až 2 klobásy ● 100 g slaniny ● 2 vajcia ● 1 cibuľa ● mletá červená paprika ● soľ

    Postup: Zemiaky postrúhame najemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme
    dlhé valčeky, ktoré pokrájame približne na  2 cm kúsky. Každý kúsok ešte na doske vyšúľame rukou. Šúľance vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme na nej cibuľu posekanú nadrobno. Pridáme kolieska klobásy, posypeme mletou paprikou, primiešame rozšľahané vajcia a pripravíme praženicu.  Podávame s horúcimi šúľancami.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas varenia: 15 minút

    Šúľance zo zemiakov môžete pripraviť nielen s praženicou, pozrite si v galérii ďalšie chutné tipy na toto jedlo.

    Zdroj: Dušan Křístek

    Zemiakové šúľance s praženicou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS