Sladká bodka za nedeľným obedom? Oriešková bábovka ešte teplá zmizne zo stola!
1. 2. 2015, 12:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:27)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Orieškovú bábovku určite musíte vyskúšať. Garantujeme vám, že ešte teplá zmizne zo stola.
V mise vyšľaháme dopenista 100 g masla, 170 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru a 1 vajce. Potom pridáme 60 g opečených mletých lieskových orechov, strúhanú kôru z 1 citróna, 400 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva a 1 hrnček mlieka. Vymiešame hladké cesto.
Cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 40 minút. Po upečení bábovku vyberieme z rúry, necháme 5 minút odstáť a potom ju vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Bábovku môžeme pred podávaním ozdobiť čokoládovou polevou.