Reklama

Sladké a zároveň zdravé? Presne tak! Tieto mňam horúce nápoje sú na zimné večery ako stvorené!

Zlaté mlieko

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Horúce nápoje dobre padnú po dlhšej prechádzke po zasneženej krajine. Ak vám ešte aj pomôžu na ceste za zdravím, o to lepšie.

Horúca čokoláda s korením

2 porcie

● 400 ml mandľového mlieka ● 4 ČL raw kakaa ● 1/2 ČL korenia čili ● 1 ČL škorice ● 1 ČL kardamómu ● med alebo javorový sirup na dochutenie (môžete vynechať)

Mlieko nalejeme do hrnčeka, pomaly zohrievame. Pridáme kakao, čili, škoricu a kardamóm. Dobre rozmiešame alebo napeníme šľahačom. Nakoniec dosladíme medom alebo javorovým sirupom.

Čas prípravy: 10 minút

Zdroj: shutterstock

Ingrediencie vám vystačia na 2 porcie.

Horúci pomaranč so zázvorom

1 porcia

● 2 pomaranče ● 2 cm čerstvého zázvoru ● med podľa potreby

Privedieme do varu 250 ml vody. Zázvor umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zalejeme vriacou vodou a necháme 5 až 10 minút lúhovať. Pomaranče rozpolíme a vytlačíme šťavu. Tú nalejeme do polovice pohára a zalejeme zázvorovým výluhom. Podľa potreby dochutíme medom.

Čas prípravy: 10 minút
Čas lúhovania: 10 minút

Zdroj: shutterstock

Ingrediencie vám vystačia na 1 porciu.

Zlaté mlieko

2 porcie

● 1 konzerva kokosového mlieka ● 2 ČL kurkumy ● 1 ČL škorice ● štipka mletého čierneho korenia ● med na dosladenie (nemusí byť)

Do menšieho hrnca pridáme kokosové mlieko, ohrejeme a zamiešame kurkumu, škoricu a mleté čierne korenie. Necháme chvíľu prehriať a podľa potreby dosladíme medom.

Čas prípravy: 15 minút

Zdroj: shutterstock

Ingrediencie vám vystačia na 2 porcie.

Matča latte

2 porcie

● 1 ČL zeleného prášku matča● 50 ml horúcej vody ● 300 až 400 ml rastlinného mlieka ● med podľa potreby

Vodu prevaríme a necháme trocha vychladnúť (mala by mať 80 °C). Prášok matča dáme do vhodnej misky a vymiešame spolu s 2 PL studenej vody na pastu. Potom zalejeme pripravenou horúcou vodou. Našľaháme špeciálnou bambusovou metličkou alebo napeňovačom. Súčasne ohrejeme mlieko v druhom hrnci a tiež napeníme. Mlieko rozdelíme do dvoch pohárov a zalejeme zmesou matča. Podľa chuti osladíme medom alebo javorovým sirupom.

Čas prípravy: 20 minút

Zdroj: shutterstock

Ingrediencie vám vystačia na 2 porcie.

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.