Sladkokyslé kuracie prsia
13. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 1 lyžička sladkého bieleho vína, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 mrkvy, 2 póry, 1 sterilizovaná uhorka, 1 vajce, 1 lyžica polohrubej múky, 3 lyžice škrobovej múčky, 3 lyžice kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, 3 lyžice bieleho vínneho alebo jablčného octu, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 strúčiky cesnaku
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. V malej miske zmiešame víno, soľ a korenie a zmiešame s mäsom.
2. Mrkvu, pór a uhorku nakrájame na kolieska a varíme približne 10 minút. V miske dôkladne rozmiešame vajce, múku a 1 lyžicu škrobovej múčky. Kúsky kuraťa obaľujeme v cestíčku a prudko opekáme na rozpálenom oleji.
3. Mrkvu, pór a uhorku zlejeme, necháme odkvapkať a spolu s prelisovaným strúčikom cesnaku dve minúty restujeme na malom množstve oleja. Pridáme kečup rozmiešaný so sójovou omáčkou, s vodou, octom, cukrom a so zvyškom škrobovej múčky. Miešame, kým zmes nezhustne, pridáme kuracie mäso a necháme krátko prevrieť. Podávame s dusenou ryžou.