Reklama

Upiecť odpaľované cesto už pre vás nebude žiadny problém: Vychutnajte si nadýchané šľahačkové veterníky

Šľahačkové veterníky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Veterníky sme zvykli kupovať väčšinou v cukrárni, ale tento recept vás presvedčí, že tie domáce sú najlepšie a ešte k tomu je príprava úplne jednoduchá.

Šľahačkové veterníky

Potrebujeme:

250 ml vody, štipka soli, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 4 vajcia, smotana na šľahanie, maliny

Takto sa to podarí:

1. V hrnci necháme zovrieť vodu, soľ a maslo.

2. Na miernom ohni primiešame múku a odpaľujeme až dozhustnutia. Keď sa z cesta stáva jedna hmota, odstavíme.

3. Po jednom mixérom zapracujeme vajcia.

4. Lesklé cesto dáme do vrecka a na plech striekame veterníky.

5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút, potom stiahneme na 170 °C a pečieme 25 minút.

6. Vyberieme a necháme vychladnúť.

7. Prekrojíme a naplníme šľahačkou a malinami. Spojíme a poprášime cukrom.