Upiecť odpaľované cesto už pre vás nebude žiadny problém: Vychutnajte si nadýchané šľahačkové veterníky
12. 6. 2017, 13:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Veterníky sme zvykli kupovať väčšinou v cukrárni, ale tento recept vás presvedčí, že tie domáce sú najlepšie a ešte k tomu je príprava úplne jednoduchá.
Šľahačkové veterníky
Potrebujeme:
250 ml vody, štipka soli, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 4 vajcia, smotana na šľahanie, maliny
Takto sa to podarí:
1. V hrnci necháme zovrieť vodu, soľ a maslo.
2. Na miernom ohni primiešame múku a odpaľujeme až dozhustnutia. Keď sa z cesta stáva jedna hmota, odstavíme.
3. Po jednom mixérom zapracujeme vajcia.
4. Lesklé cesto dáme do vrecka a na plech striekame veterníky.
5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút, potom stiahneme na 170 °C a pečieme 25 minút.
6. Vyberieme a necháme vychladnúť.
7. Prekrojíme a naplníme šľahačkou a malinami. Spojíme a poprášime cukrom.