Ľahšie sa to už nedá! Chrumkavé slané chuťovky k vínu máte raz-dva hotové a chutia naozaj božsky
4. 5. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Čakáte hostí? Pripravte im chrumkavý slaný snack, ktorý si zamiluje každý. Koláčiky palmiers s bylinkami sú raz dva hotové a chutia super dobre!
Slané koláčiky Palmiers
12 kúskov
Potrebujeme:
1 balíček chladeného lístkového cesta, 7 kúskov sušených paradajok (naložených v oleji), 1/2 ČL oregana, 1/2 ČL bazalky, 1 strúčik cesnaku, hrsť vlašských orechov, parmezán na posypanie

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Slané koláčiky Palmiers
Takto sa to podarí:
1. Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 mm.
2. Sušené paradajky rozmixujeme spolu s oreganom a bazalkou, neskôr pridáme cesnak a mixujeme ďalších 30 sekúnd.
3. Vlašské orechy nasekáme nadrobno.
4. Paradajkovou pastou potrieme cesto, posypeme ho nasekanými orechmi a pokryjeme nastrúhaným parmezánom.
5. Cesto zrolujeme z jednej strany do polovice, z druhej takisto a v strede spojíme.
6. Roládu necháme 15 minút tuhnúť v mrazničke, následne krájame kúsky asi 1 centimeter široké.
7. Palmiers pečieme 25 minút pri 200 °C.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Slané koláčiky Palmiers
Čas prípravy: 15 minút
Čas chladenia: 15 minút
Čas pečenia: 25 minút
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Slané koláčiky Palmiers
TIP
Sušené bylinky nahraďte podľa možností čerstvou bazalkou, prípadne medvedím cesnakom a slané koláčiky budú ešte lepšie!
Ďalšie skvelé recepty nájdete v mesačníku Varenie&pečenie!
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie