Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahšie sa to už nedá! Chrumkavé slané chuťovky k vínu máte raz-dva hotové a chutia naozaj božsky

Slané koláčiky Palmiers

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Reklama

Čakáte hostí? Pripravte im chrumkavý slaný snack, ktorý si zamiluje každý. Koláčiky palmiers s bylinkami sú raz dva hotové a chutia super dobre!

Slané koláčiky Palmiers
12 kúskov

Potrebujeme:

1 balíček chladeného lístkového cesta, 7 kúskov sušených paradajok (naložených v oleji), 1/2 ČL oregana, 1/2 ČL bazalky, 1 strúčik cesnaku, hrsť vlašských orechov, parmezán na posypanie

Slané koláčiky Palmiers

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Slané koláčiky Palmiers

Takto sa to podarí:

1. Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 mm.

2. Sušené paradajky rozmixujeme spolu s oreganom a bazalkou, neskôr pridáme cesnak a mixujeme ďalších 30 sekúnd.

3. Vlašské orechy nasekáme nadrobno.

4. Paradajkovou pastou potrieme cesto, posypeme ho nasekanými orechmi a pokryjeme nastrúhaným parmezánom.

5. Cesto zrolujeme z jednej strany do polovice, z druhej takisto a v strede spojíme.

6. Roládu necháme 15 minút tuhnúť v mrazničke, následne krájame kúsky asi 1 centimeter široké.

7. Palmiers pečieme 25 minút pri 200 °C.

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Slané koláčiky Palmiers

Čas prípravy: 15 minút

Čas chladenia: 15 minút

Čas pečenia: 25 minút

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Slané koláčiky Palmiers

TIP

Sušené bylinky nahraďte podľa možností čerstvou bazalkou, prípadne medvedím cesnakom a slané koláčiky budú ešte lepšie!

Ďalšie skvelé recepty nájdete v mesačníku Varenie&pečenie!

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Vyberáme pre vás niečo PLUS