Slané Toskánske palacinky
25. 10. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: Dušan Kríštek
Potrebujeme:
125 g cukety, 1 cibuľu, 125 g hladkej múky, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 5 PL strúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, 300 g koktailových paradajok, 2 kolieska jarných cibuliek, 2 PL bieleho vínneho octu, cukor, 5 PL oleja,
Postup:
1. Cuketu nastrúhame nahrubo, cibuľu nasekáme najemno. V mise vymiešame hladkú múku, vajcia a mlieko na hladké cesto, do ktorého zapracujeme cuketu, cibuľu a strúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme a necháme 15 minút odležať. Medzitým nakrájame koktailové paradajky na kocky a premiešame ich s kolieskami nakrájaných jarných cibuliek.
2. V miske vymiešame biely vínny ocot, cukor, soľ a mleté čierne korenie, zapracujeme olej a s nálevom ochutíme paradajky. Cesto ešte raz premiešame a upečieme z neho palacinky, ktoré podávame s paradajkovým šalátom.