Slávnostná kuracia polievka
14. 1. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 50 minút (4 porcie)
Potrebujeme: 30 g masla, 60 g mladého póru, 30 g zeleru, 20 g hladkej múky, 1,2 l hydinového vývaru, 125 g sladkej smotany, 60 g sterilizovaného hrášku, 100 g vareného kuracieho mäsa, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:
1. V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo (nesmie zhnednúť).
2. Očistený pór pokrájame na kolieska, zeler na kocky, krátko podusíme na masle a zaprášime múkou.
3. Zeleninu zalejeme studeným kuracím vývarom, dobre rozmiešame a uvedieme do varu. Približne pol hodiny varíme na miernom ohni, potom prilejeme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom.
4. Hotovú polievku precedíme cez sitko (prepasírujeme), pridáme hrášok a na kúsky pokrájané kuracie mäso.