Vedeli ste, že…

Vedeli ste, že…
Zdroj: shutterstock

… pred použitím by ste lístkové cesto mali nechať odpočívať pri izbovej teplote 10 až 20 minút? Vďaka tomu bude pri pečení lepšie držať tvar.

Vedeli ste, že…
Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Ako správne skladovať orechy?

Nina z Popradu

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Ak majú vaše orechy ešte nepoškodenú škrupinku, môžete ich skladovať na tmavom, suchom a vzdušnom mieste, napríklad v košíku v špajze. Takto vám vydržia aj 10 mesiacov. Ak ste ich už ošúpali, skúste ich dať zamraziť. Ako čerstvé budú chutiť aj celý rok.

SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

 Korenie do polievky

Slepačí vývar je dobrota sama osebe. Ak sa vám však jeho chuť zdá mdlá, môžete doň pri varení pridať bobkový list alebo klinčeky. Tie dodajú polievke úžasnú arómu. Ak by ste rady dosiahli trocha exotickejší nádych, môžete použiť aníz, škoricu alebo zázvor.

Korenie do polievky
Zdroj: shutterstock

Padlo nám do oka

Jesenné stolovanie

My ženy rady zdobíme svoj domov v duchu prebiehajúcej sezóny. A jeseň je nádherné ročné obdobie plné krásnych farieb, ktoré váš príbytok úžasne rozžiaria. Ak aj vy rady meníte taniere podľa ročného obdobia, vypátrali sme pre vás zopár kúskov, ktoré sú túto jeseň trendové.

Abstraktný, 22 cm Westwing Now, 24,99 €
Zdroj: archív firmy
S listami, 22 cm, Bellarose, 50,35 €
Zdroj: archív firmy
Sovička 20 x 19 cm, home & you, 9 €
Zdroj: archív firmy

Pre knihomoľky 

Kateřina Černá: Emma a šéfkuchaři

České kulinárske osobnosti ako Hana Zemanová či Marek Fichtner pripravili spolu s dospievajúcou Emmou jednoduché recepty, ktoré zvládne i začiatočník. Táto kuchárska kniha však rozhodne nie je len pre dospievajúcich, ktorí by sa radi naučili variť. Svoje si tu nájdu aj tí, ktorí sa doteraz varešky v ruke stránili alebo mali pocit, že všetky recepty sú pre nich komplikované. Užite si spoločnú prípravu poctivých receptov z čerstvých surovín. S touto kuchárskou knihou je varenie naozaj zábava. Mladá Fronta, 19,57 €

Kateřina Černá: Emma a šéfkuchaři
Zdroj: archív firmy

Čo so šampiňónmi

Skvelou možnosťou, ako si uchovať čerstvú chuť šampiňónov aj na neskôr, je dať ich zamraziť. Stačí ich len nakrájať a tak dať do mrazuvzdorného vrecúška. Alternatívou je podusiť ich asi 5 minút na tro- che olivového oleja, nechať vychladnúť a takto predpripravené ich zabaliť do vrecka a dať do mrazničky. Môžete ich potom rovno šupnúť do polievky alebo do omáčky k mäsu.

Čo so šampiňónmi
Zdroj: shutterstock