Slimáčiky s tvarohom a slivkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
50 minút, 24 porcií
Potrebujeme: 200 gram kryštálový cukor, 100 mililiter mlieko, 700 gram nízkotučný tvaroh, 2 kus vajce, 2 balíček vanilkový cukor, 100 mililiter olej, 750 gram hladká múka, 2 balíček prášok do pečiva, 500 gram slivky, 250 gram vlašské orechy, 1 pohár ríbezľové želé, 2 polievková lyžica hrubozrnný cukor, múka na posypanie pracovnej dosky
1.
Všetky suroviny dôkladne odvážime a pripravíme. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
2.
Slivky umyjeme, rozpolíme, vykôstkujeme a nakrájame na mesiačiky. Orechy nasekáme nahrubo.
3.
Tvaroh zmiešame s vajcami, 200 g cukru, vanilkovým cukrom, olejom a so 100 ml mlieka dohladka. Pridáme múku a prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto.
4.
Tvarohové cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na veľkosť 50 x 60 cm (alebo cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme zvlášť). Potrieme ríbezľovým želé, pričom necháme 1 cm okraj voľný. Slivky rozdelíme na lekvár a posypeme orieškami. Potom cesto zrolujeme zo širšej strany. Roládu nakoniec nakrájame na 24 kúskov.
5.
Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a naukladáme doň tesne vedľa seba slimáčiky. Pečieme na strednej koľajničke asi 45 minút. Upečené posypeme cukrom a necháme vychladnúť.