Slimáky z lístkového cesta so syrom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
35 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica maslo, 120 gram šunka, 1 kus veľký pór, 175 gram smotanový syr, 400 gram lístkové cesto, 110 gram syr čedar, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
1. V panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme nahrubo nakrájanú šunku, na kolieska nakrájaný pór, soľ a dusíme 7 až 8 minút domäkka. Odstavíme a primiešame syr, soľ a korenie. Vymiešame dokrémova.
2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Potrieme ho plnkou a zrolujeme. Nakrájame na 2 cm hrubé kolieska a poukladáme na papierom vystlané plechy. Dáme do chladničky na 30 minút, aby syr stuhol.
3. Zatiaľ predhrejeme rúru na 190 °C. Kolieska posypeme strúhaným čedarom a pečieme asi 20 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke a podávame.