Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Slivková panna cotta

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

Slivkový kompót: 300 g vykôstkovaných sliviek, 125 g kryštálového cukru, štipka mletej škorice, štipka strúhaného muškátového orieška

Panna cotta: 1 vanilkový struk, 350 g smotany na šľahanie, 60 g kryštálového cukru, 3 plátky želatíny

Postup:

1. Na kompót rozštvrtíme slivky, spolu s 50 ml vody ich povaríme, pridáme cukor, škoricu a muškátový oriešok. Prikryté varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť. Do každej zo 4 misiek (125 ml) dáme kúsok slivky.

2. Na panna cottu rozrežeme vanilkový struk a dreň vyškrabeme. V hrnci zohrejeme smotanu spolu so strukom a s dreňou, pridáme cukor a zmes privedieme do varu. Odložíme bokom a necháme 5 minút vychladnúť.

3. Želatínu namočíme do studenej vody a zo smotany odstránime struk. Želatínu zapracujeme do smotany a rozdelíme ju do misiek. Prikryté necháme 2 hodiny v chlade. Kompót podávame s panna cottou a vanilkovou omáčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS