Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Slovenská cibuľačka: Polievka, ktorá zahreje nielen na tele, ale aj na duši, a určite rozvonia celú kuchyňu

Cibuľačka

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Je unikátna použitím vína a tymianu, ktoré polievke dodajú tajomný šmrnc. Navyše sa alkohol z vína varením odparí a tak ju môžu jesť aj deti.

Cibuľačka

Potrebujeme:

1 PL oleja, 4 PL cukru, 4 veľké cibule, 200 ml vína, 1 l vývaru, tymián, soľ, mleté čierne korenie, bageta, syr

Takto sa to podarí:

1. Na oleji rozpustíme cukor a necháme karamelizovať.

2. Pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame.

3. Pridáme tymian. Podlejeme vínom a po chvíli aj vývarom.

4. Dochutíme soľou a korením a varíme asi 20 minút.

5. Do taniera dáme kúsok bagety so syrom a zalejeme polievkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS