Slovenská cibuľačka: Polievka, ktorá zahreje nielen na tele, ale aj na duši, a určite rozvonia celú kuchyňu
23. 10. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
Je unikátna použitím vína a tymianu, ktoré polievke dodajú tajomný šmrnc. Navyše sa alkohol z vína varením odparí a tak ju môžu jesť aj deti.
Cibuľačka
Potrebujeme:
1 PL oleja, 4 PL cukru, 4 veľké cibule, 200 ml vína, 1 l vývaru, tymián, soľ, mleté čierne korenie, bageta, syr
Takto sa to podarí:
1. Na oleji rozpustíme cukor a necháme karamelizovať.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame.
3. Pridáme tymian. Podlejeme vínom a po chvíli aj vývarom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Cibuľačka
4. Dochutíme soľou a korením a varíme asi 20 minút.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Cibuľačka
5. Do taniera dáme kúsok bagety so syrom a zalejeme polievkou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Cibuľačka