Smotanová cesnačka
6. 11. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:06)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 30 minút
Potrebujeme: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 6 strúčikov cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 750 ml mäsového bujónu, 1 PL vegety, soľ, 2 krajce chleba, olej
Ako na to: Cesnak prelisujeme a speníme na masle. Zaprášime múkou a vymiešame svetlú zápražku. Zalejeme vývarom, smotanou a povaríme 15 minút. Chlieb nakrájame na kocky a opečieme na oleji. Polievku dochutíme soľou a vegetou. Podávame s opečenými kockami chleba.
TIP: Do polievky môžete pridať 3 uvarené a nakrájané zemiaky.