Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Smotanová cesnačka

Smotanová cesnačka

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 6 strúčikov cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 750 ml mäsového bujónu, 1 PL vegety, soľ, 2 krajce chleba, olej

Ako na to: Cesnak prelisujeme a speníme na masle. Zaprášime múkou a vymiešame svetlú zápražku. Zalejeme vývarom, smotanou a povaríme 15 minút. Chlieb nakrájame na kocky a opečieme na oleji. Polievku dochutíme soľou a vegetou. Podávame s opečenými kockami chleba.

TIP: Do polievky môžete pridať 3 uvarené a nakrájané zemiaky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS