Reklama

Smotanovo-pórová omáčka

Smotanovo-pórová omáčka

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 20 minút.

Potrebujeme: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 100 ml zeleninového vývaru z kocky, 100 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 1 pór, soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška

Postup:

1 Na panvici rozohrejeme maslo, primiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Po troškách a za stáleho miešania prilievame studené mlieko, kým nevznikne kašovitá hmota bez hrudiek.

2 Primiešame vývar a smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť. Pór umyjeme, očistíme, nakrájame na kolieska a prekrojíme ich napoly.

3 Nakrájaný pór vmiešame do smotanovej omáčky a necháme opäť zovrieť. Podľa potreby ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Podávame k mäsu, zemiakom alebo cestovinám.