Smotanovo-pórová omáčka
24. 6. 2009, 15:42 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 20 minút.
Potrebujeme: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 100 ml zeleninového vývaru z kocky, 100 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 1 pór, soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška
Postup:
1 Na panvici rozohrejeme maslo, primiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Po troškách a za stáleho miešania prilievame studené mlieko, kým nevznikne kašovitá hmota bez hrudiek.
2 Primiešame vývar a smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť. Pór umyjeme, očistíme, nakrájame na kolieska a prekrojíme ich napoly.
3 Nakrájaný pór vmiešame do smotanovej omáčky a necháme opäť zovrieť. Podľa potreby ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Podávame k mäsu, zemiakom alebo cestovinám.