Snehové barančeky
22. 11. 2009, 1:00

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 20 minút, 40 kusov
Potrebujeme: 200 g práškového cukru, 4 bielky, 60 g hrozienok, 20 g hladkej múky, kôra z 1/2 citróna, 1 vanilínový cukor, mandle na ozdobenie, hrubá múka na posypanie plechu
Postup:
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme práškový cukor, hladkú múku a ostrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec zľahka vmiešame hrozienka.
2. Z bielkovej hmoty kladieme lyžicou kôpky na plech posypaný hrubou múkou. Na každú kôpku dáme sparenú olúpanú mandľu a upečieme doružova v mierne vyhriatej rúre.
Elektrická rúra: 130 °C
Teplovzdušná rúra: 110 °C
Plynová rúra: stupeň 2