Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Snehový zákusok s akáciovo-nugátovým krémom

Snehový zákusok s akáciovo-nugátovým krémom

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 60 minút, 10 až 12 kusov

Potrebujeme:

Cesto: 7 bielkov, soľ, 30 g škrobovej múčky, 1 ČL prášku do pečiva, 250 g práškového cukru, 100 g lieskovcov

Plnka: 100 g orechového nugátu, 50g akáciového medu, 200 ml smotany na šľahanie, 350 g mascarpone

Postup:

1. Bielky vyšľaháme dotuha spolu so štipkou soli. Prášok do pečiva zmiešame so škrobovou múčkou, preosejeme do snehu a zľahka zamiešame. Postupne do snehu zapracujeme práškový cukor, až je masa lesklá a ľahko sa z nej tvoria špice.

2. Snehovú masu nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 12 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

3. skovce nasucho opečieme na panvici, odstavíme, necháme vychladnúť a najemno pomelieme alebo rozmixujeme.

4. Na kuchynskú utierku dáme 2/3 mletých orechov. Na posypanú utierku preložíme upečený korpus, ktorý opatrne, ale pevne zrolujeme. Necháme úplne vychladnúť.

5. Nugát, med a 2 až 3 PL smotany spolu rozpustíme v mise nad horúcim vodným kúpeľom. Odstavíme a necháme vychladnúť.

6. Mascarpone dohladka rozmiešame. Zvyšnú smotanu vyšľaháme dotuha a zapracujeme do mascarpone. Vychladnutý, no ešte tekutý nugátový krém zapracujeme do šľahačky.

7. Korpus opatrne rozrolujeme a potrieme krémom, pričom na okrajoch necháme trochu voľného miesta. Opäť opatrne zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme v chlade 2 hodiny stuhnúť.

8. Pred podávaním odbalíme a roládu posypeme zvyšnými orechmi.

Čas pečenia: 12 minút

Čas chladenia: 2 hodiny

Vyberáme pre vás niečo PLUS