Sobášnica
23. 8. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 35 minút
Potrebujeme: 500 g farebnej fazule, 500 g kyslej kapusty, 4 zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, olej na vyprážanie, 6 zrniek celého čierneho korenia, soľ
Ako na to: Fazuľu necháme na noc namočenú vo vode. Potom ju dáme uvariť s celým čiernym korením domäkka. V ďalších hrncoch uvaríme prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky. Keď je fazuľa mäkká, pridáme k nej scedené uvarené zemiaky a kapustu.
Ochutíme roztlačeným cesnakom a soľou. Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na oleji dosklovita. Hotovú ju pridáme ku kapustovej zmesi. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do polievky a necháme prevariť.Podávame s čerstvým chlebom.