Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová kaša

Šošovicová kaša

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 30 minút.

Potrebujeme: 500 g veľkozrnnej šošovice, 80 g masti, 75 g cibule, soľ, 2 PL octu, hladká múka podľa potreby, kyslé uhorky podľa chuti,

Postup:

1 Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Namočenú šošovicu uvaríme v tej istej vode do polomäkka. Počas varenia môžeme podľa potreby dolievať vriacu vodu, ale len toľko, aby jej po uvarení ostalo v šošovici len trochu.

2 Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na masti, posypeme múkou a opražíme. Zápražku pridáme k šošovici spolu s octom a so soľou, dôkladne premiešame a necháme ešte 5 minút dusiť.

3 Uvarenú šošovicovú kašu rozdelíme na taniere a podávame s kyslou uhorkou. Ako prílohu môžeme podávať údené mäso, údený jazyk, varené koleno alebo volské oko.

Vyberáme pre vás niečo PLUS