Šošovicová kaša
24. 6. 2009, 15:56 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 30 minút.
Potrebujeme: 500 g veľkozrnnej šošovice, 80 g masti, 75 g cibule, soľ, 2 PL octu, hladká múka podľa potreby, kyslé uhorky podľa chuti,
Postup:
1 Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Namočenú šošovicu uvaríme v tej istej vode do polomäkka. Počas varenia môžeme podľa potreby dolievať vriacu vodu, ale len toľko, aby jej po uvarení ostalo v šošovici len trochu.
2 Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na masti, posypeme múkou a opražíme. Zápražku pridáme k šošovici spolu s octom a so soľou, dôkladne premiešame a necháme ešte 5 minút dusiť.
3 Uvarenú šošovicovú kašu rozdelíme na taniere a podávame s kyslou uhorkou. Ako prílohu môžeme podávať údené mäso, údený jazyk, varené koleno alebo volské oko.