Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka v chlebe

Šošovicová polievka v chlebe

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. Čas varenia: 60 minút

Potrebujeme: 4 menšie bochníky chleba alebo bosniaky, 250 g točenej salámy, 100 g slaniny, 200 g hnedej šošovice, 1 mrkva, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 1 zelená paprika, 2 zemiaky, 1 bobkový list, 2 PL oleja, 1 l mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, vínny ocot podľa chuti

Postup:

1 Šošovicu namočíme na 12 hodín do studenej vody. Mrkvu, cibuľu a zeler ošúpeme a najemno nakrájame. Papriku umyjeme, prekrojíme, zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej. Mrkvu, cibuľu a zeler na ňom krátko podusíme. Pridáme papriku a zemiaky a dusíme ďalšie 3 až 4 minúty.

2 K zelenine prilejeme vývar. Namočenú šošovicu zlejeme, pridáme do polievky spolu s bobkovým listom a všetko varíme 30 až 40 minút. Salámu ošúpeme, pokrájame na kolieska a spolu s nadrobno nakrájanou slaninou vložíme do polievky. Necháme niekoľko minút prevrieť, dochutíme soľou, korením a octom. Bobkový list vyberieme. Z bochníkov zrežeme vrch a vyberieme striedku. Polievku naplníme do bochníkov, prikryjeme pokrievkou z kôrky a ihneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS