Šošovicová polievka so sušenými slivkami
15. 3. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 300 g šošovice, 150 g sušených sliviek, 40 g hladkej múky, olej, ocot, kryštálový cukor, soľ
Postup:
1. Šošovicu preberieme a na niekoľko hodín namočíme do vody. Napučanú šošovicu scedíme, dáme do hrnca a zalejeme litrom vody. Varíme domäkka.
2. Pridáme vykôstkované sušené slivky a varíme ešte asi 10 minút.
3. Z hladkej múky a oleja pripravíme ružovú zápražku, zriedime ju troškou studenej vody, premiešame a pridáme do polievky. Za stáleho miešania chvíľu povaríme, dochutíme octom, soľou a osladíme cukrom.