Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka s údeným tofu

Šošovicová polievka s údeným tofu

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 mililiter zeleninový vývar, 200 mililiter smotana na varenie, 300 gram zemiaky, 150 gram údené tofu, 100 gram červená šošovica, 3 kus paradajka, 1 kus cibuľa, 0.5 kus pór, 2 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá žerucha na ozdobu

1.

Na oleji osmažíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme opláchnutú a scedenú šošovicu a zalejeme vývarom. Pridáme olúpané a nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút.

2.

Primiešame nakrájané tofu, pór, paradajky a varíme 10 minút.

3.

1/3 hustého obsahu z hrnca odoberieme a preložíme do misky. Zvyšok polievky rozmixujeme so smotanou. Dochutíme soľou a korením. Necháme prejsť varom a odstavíme.

4.

Naložíme do misiek, ozdobíme zvyšnou zeleninou a čerstvou žeruchou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS