Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka so zázvorom

Šošovicová polievka so zázvorom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus červená cibuľa, 2 strúčik cesnak, 30 gram zázvor, 2 kus mrkva, 2 stonka stonkový zeler, 2 polievková lyžica repkový olej, 150 gram údená domáca slanina, 2 polievková lyžica paradajkový pretlak, 1 liter zeleninový vývar, 350 gram červená šošovica, 1 čajová lyžička korenie karí, 1 čajová lyžička mletá sladká paprika, 0.5 čajová lyžička mletý koriander, 0.5 čajová lyžička mletá rímska rasca, soľ, mleté čierne korenie, 2 polievková lyžica jablkový ocot, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať

1.

Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zeler olúpeme, zeler nakrájame na 2 cm kúsky a mrkvu na 1 cm kúsky.

2.

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom podusíme cesnak s cibuľou a so zázvorom. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky spolu s paradajkovým pretlakom a krátko opečieme. Primiešame mrkvu so zelerom a zalejeme vývarom. Asi 5 minút povaríme, prisypeme opláchnutú šošovicu a varíme pri miernej teplote asi 15 minút.

3.

Polievku ochutíme korením karí, mletou paprikou, koriandrom, rascou, soľou, mletým čiernym korením a octom. Podávame v šálkach ozdobenú vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS