Šošovicové fašírky s pita chlebom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 165 gram hnedá alebo zelená šošovica, 750 mililiter zeleninový vývar, 1 zväzok koriander, 0.5 kus paprička jalapeño (alebo čili), 2 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica kukuričná múka, 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 1 čajová lyžička soľ, 0.5 čajová lyžička mleté čierne korenie, listy korandra, biely jogurt, celozrnný pita chlieb
1. Šošovicu spolu s vývarom privedieme do varu, po 5 minútach znížime teplotu a varíme ďalších 20 minút, pokiaľ nie je šošovica mäkká.
2. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
3. Šošovicu precedíme a spolu s koriandrom, nasekaným cesnakom, nakrájanou jalapeño papričkou, citrónovou šťavou, olivovým olejom, kukuričnou múkou, so soľou a s korením vložíme do mixéra a mixujeme, kým nezískame mäkké a trocha vlhké cesto. Vytvarujeme z neho mokrými rukami malé fašírky, ktoré poukladáme na plech. Pečieme 20 minút, kým nezozlatnú.
4. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
5. Podávame posypané koriandrom, s bielym jogurtom a teplým pita chlebom.