Šošovicovo-cviklový šalát so zemiakmi
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus bobkový list, 200 gram šošovica, 200 gram zelená fazuľka, 400 gram mladá cvikla, 400 gram malé nové zemiaky, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica vínny ocot, 2 polievková lyžica citrónová šťava, 3 polievková lyžica slnečnicový olej, 150 gram šalát polníček, 40 gram parmezán, 2 polievková lyžica sekané vlašské orechy, soľ, mleté čierne korenie, práškový cukor
1.
Do hrnca dáme zovrieť vodu s bobkovým listom. Pridáme prepláchnutú šošovicu a na miernom ohni varíme asi 35 minút. Posledných 8 minút pridáme aj fazuľku a spolu varíme.
2.
Cviklu a zemiaky opláchneme a dáme variť na 20 minút do druhého hrnca. Po vychladnutí olúpeme a nakrájame. Cesnak olúpeme a nasekáme najemno.
3.
Ocot, citrónovú šťavu, cukor, soľ, korenie, olej a cesnak spolu vymiešame.
4.
Šošovicu s fazuľou scedíme, bobkový list odstránime a zamiešame s dresingom. Necháme trochu vychladnúť.
5.
Opláchnutý šalát zbavený vody zmiešame s cviklou a so zemiakmi. Posypeme parmezánom a orechmi.