Špagety s gorgonzolou a so špenátom
24. 4. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Inšpirujte sa receptom našej čitateľky!
Potrebujeme: 2 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, 75 ml bieleho vína, 350 ml plnotučného mlieka, 1 sušená paprička čili, 350 g špagiet, soľ, 150 g gorgonzoly, 25 g strúhaného parmezánu, muškátový oriešok, 2 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, 30 g vlašských orechov, 150 g baby špenátu
Postup:
1. Cesnak a cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme cibuľu s cesnakom, premiešame, opečieme, zalejeme vínom a zvaríme na polovicu. Primiešame múku a za stáleho miešania povaríme.
2. Prilejeme mlieko a metličkou vymiešame dohladka. Pridáme papričku čili a varíme ešte 5 minút.
3. Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode.
4. Gorgonzolu rozdrobíme a spolu s parmezánom pridáme do omáčky a necháme rozpustiť. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
5. Špenát umyjeme, osušíme a zapracujeme do omáčky.
6. Orechy nasekáme nahrubo.
7. Cestoviny zlejeme, premiešame s omáčkou a posypeme orechmi. Ihneď podávame.