Špagety s hubami a so smotanovou omáčkou
15. 9. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
60 g masla, 2 olúpané šalotky posekané nadrobno, 200 g nakrájaných šampiňónov, 300 ml hydinového vývaru, 350 g špagiet, 4 ČL škrobovej múčky, 150 ml smotany, 150 g mrazeného hrášku, 300 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky, 2 PL hrubozrnnej horčice, 1/4 ČL soli, mleté čierne korenie, 1 PL sekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
1. Vo veľkej panvici rozohrejeme maslo a šalotku na ňom opražíme domäkka. Pridáme huby a za občasného miešania dusíme 3 až 4 minúty. Prilejeme vývar a uvedieme do varu, potom teplotu znížime a miernym varom varíme za občasného miešania 5 minút.
2. Medzitým uvaríme špagety. Škrobovú múčku zmiešame so smotanou a vmiešame ju do vývaru na panvici. Za stáleho miešania povaríme 2 až 3 minúty, až omáčka zhustne. Do omáčky vmiešame hrášok, kurča, horčicu, soľ, trochu čierneho korenia a privedieme do varu. Znížime teplotu a za občasného miešania varíme miernym varom 5 až 10 minút. Pridáme petržlenovú vňať.
3. Špagety zlejeme a preložíme do servírovacej misy. Zalejeme ich omáčkou a všetko premiešame.
Čas varenia: 20 minút