Špagety s mrkvou a fetou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 gram mladá mrkva, 400 gram špaldové špagety, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica olivový olej, 100 mililiter pomarančová šťava, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, 150 gram syr Feta, 2 polievková lyžica sezam, soľ, mleté čierne korenie
1.
Mrkvu očistíme a nastrúhame po dĺžke na dlhé hoblinky. Cestoviny uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
2.
Cesnak ošúpeme, nasekáme najemno a opečieme na oleji dosklovita. Pridáme mrkvu, chvíľu spolu podusíme a zalejeme pomarančovou šťavou. Dusíme asi 3 až 4 minúty, kým sa šťava skoro úplne neodparí.
3.
Cestoviny precedíme a spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k mrkve. Ochutíme soľou a korením. Podávame posypané nadrobenou fetou a sezamom.