Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špagety s mrkvou a fetou

Špagety s mrkvou a fetou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram mladá mrkva, 400 gram špaldové špagety, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica olivový olej, 100 mililiter pomarančová šťava, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, 150 gram syr Feta, 2 polievková lyžica sezam, soľ, mleté čierne korenie

1.

Mrkvu očistíme a nastrúhame po dĺžke na dlhé hoblinky. Cestoviny uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.

2.

Cesnak ošúpeme, nasekáme najemno a opečieme na oleji dosklovita. Pridáme mrkvu, chvíľu spolu podusíme a zalejeme pomarančovou šťavou. Dusíme asi 3 až 4 minúty, kým sa šťava skoro úplne neodparí.

3.

Cestoviny precedíme a spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k mrkve. Ochutíme soľou a korením. Podávame posypané nadrobenou fetou a sezamom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS