Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špagety s paradajkami

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

PRÍSADY (PRE 6 OSÔB): 4 strúčiky cesnaku, 6 PL olivového oleja, 10 lístkov čerstvej bazalky, 750 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 500 g špagiet.

1. Cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme olúpané, nakrájané paradajky, nasekanú bazalku, ochutíme soľou a korením. Zmes dusíme asi 15 minút.

2. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, scedíme a premiešame s hotovou omáčkou. Na tanieri ich ešte môžeme ozdobiť bazalkou, prípadne cesnakom.

Náš tip: Spolu s cesnakom môžeme opražiť na oleji nastrúhanú mrkvu, nakrájaný stonkový zeler a nastrúhaný petržlen. Pre milovníkov štipľavého prisypeme aj nakrájanú feferónku.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS