PRÍSADY (PRE 6 OSÔB): 4 strúčiky cesnaku, 6 PL olivového oleja, 10 lístkov čerstvej bazalky, 750 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 500 g špagiet.

Zdroj: Ivan Pastor

Zdroj: CONTINENTAL FILM

Zdroj: MÁRIO KAPRÁLIK
Galéria k článku
1. Cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme olúpané, nakrájané paradajky, nasekanú bazalku, ochutíme soľou a korením. Zmes dusíme asi 15 minút.
2. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, scedíme a premiešame s hotovou omáčkou. Na tanieri ich ešte môžeme ozdobiť bazalkou, prípadne cesnakom.
Náš tip: Spolu s cesnakom môžeme opražiť na oleji nastrúhanú mrkvu, nakrájaný stonkový zeler a nastrúhaný petržlen. Pre milovníkov štipľavého prisypeme aj nakrájanú feferónku.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút