Špagety s pestom a parmezánom
25. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:13)

Zdroj: Archív
ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 500 g špagiet soľ olivový olej 150 g údenej prerastenej slaniny 1 cuketu 25 ks cherry paradajok 100 g čiernych olív bez kôstok 2 PL pesta Genovese 125 g nastrúhaného parmezánu čerstvú bazalku
POSTUP: 1. Špagety uvaríme v slanej vode „al dente“. Slaninu nakrájame na tenké rezančeky, cuketu na menšie plátky a dáme spolu restovať do hlbokej panvice s hrubším dnom. 2 Ak bude slaninka a cuketa vypečená do zlatista, pridáme celé cherry paradajky a čierne olivy nakrájané na kolieska. Opečené paradajky pomocou varešky rozpučíme, aby z nich šťava vytiekla. Pridáme trošku olivového oleja, pesto a krátko prehrejeme. 3.Do zmesi dáme horúce špagety, polovicu nastrúhaného parmezánu a zľahka premiešame (pretrasieme). Rozložíme na teplé taniere, posypeme druhou časťou parmezánu a natrhanou čerstvou bazalkou.