Špagety Puttanesca
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 gram špagety, 80 mililiter olivový olej, 3 strúčik cesnak, 8 kus sardelka, 1 čajová lyžička sušené čili papričky, 400 gram kokteilové paradajky, 65 gram kapary, 100 gram olivy, 1 stonka petržlenová vňať, 1 stonka čerstvá bazalka, parmezán na posypanie
1.
Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Sardelky nakrájame nadrobno. Paradajky umyjeme, nakrájame na polovice a kapary opláchneme. Petržlenovú vňať spolu s bazalkou pod tečúcou vodou opláchneme, vytrasieme dosucha a nakrájame.
2.
Medzitým zohrejeme na panvici olej, pridáme cesnak spolu so sardelkami a opekáme 3 až 4 minúty. Postupne primiešame čili, paradajky a podusíme približne 5 minút. Potom pridáme kapary, olivy a ešte dusíme 5 minút.
3.
Medzitým špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Asi 60 ml vody zlejeme do pohára a odložíme bokom. Potom špagety scedíme.
4.
Do omáčky primiešame uvarené špagety, vodu z cestovín a zľahka premiešame.
5.
Špagety servírujeme posypané bylinkami a hoblinkami parmezánu.