Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špagety Puttanesca

Špagety Puttanesca

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram špagety, 80 mililiter olivový olej, 3 strúčik cesnak, 8 kus sardelka, 1 čajová lyžička sušené čili papričky, 400 gram kokteilové paradajky, 65 gram kapary, 100 gram olivy, 1 stonka petržlenová vňať, 1 stonka čerstvá bazalka, parmezán na posypanie

1.

Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Sardelky nakrájame nadrobno. Paradajky umyjeme, nakrájame na polovice a kapary opláchneme. Petržlenovú vňať spolu s bazalkou pod tečúcou vodou opláchneme, vytrasieme dosucha a nakrájame.

2.

Medzitým zohrejeme na panvici olej, pridáme cesnak spolu so sardelkami a opekáme 3 až 4 minúty. Postupne primiešame čili, paradajky a podusíme približne 5 minút. Potom pridáme kapary, olivy a ešte dusíme 5 minút.

3.

Medzitým špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Asi 60 ml vody zlejeme do pohára a odložíme bokom. Potom špagety scedíme.

4.

Do omáčky primiešame uvarené špagety, vodu z cestovín a zľahka premiešame.

5.

Špagety servírujeme posypané bylinkami a hoblinkami parmezánu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS