Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Španielske pečivo Sevillanas

Španielske pečivo Sevillanas

Zdroj: © StockFood

Reklama

150 minút, 60 porcií

Potrebujeme: 250 gram hladká múka, 125 gram práškový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 kus vajce, 150 gram studené maslo, 2 čajová lyžička strúhaná pomarančová kôra, červené potravinárske farbivo, 2 čajová lyžička strúhaná limetková šťava, zelené potravinárske farbivo, 2 čajová lyžička strúhaná citrónová kôra, žlté potravinárske farbivo, 160 gram práškový cukor

1.

Múku spolu s cukrom preosejeme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku, do ktorej pridáme vajce a soľ. Po stranách nadrobíme nakrájané maslo a vypracujeme na hladké, pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Potom rozdelíme na 3 časti.

2.

Jednu tretinu premiešame s pomarančovou kôrou a 3 až 4 kvapkami červeného farbiva na ružové cesto. Druhú tretinu spojíme s limetkovou kôrou a 4 až 5 kvapkami zeleného farbiva. Poslednú tretinu premiesime s citrónovou kôrou a 4 až 5 kvapkami žltého farbiva. Každé zafarbené cesto zabalíme oddelene do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

3.

Rúru predhrejeme na 180 °C a plechy vyložíme papierom na pečenie.

4.

Každé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Pomocou vykrajovačiek z nich vykrojíme kolieska s vlnkovaným okrajom a položíme na plech. Pečieme 8 až 10 minút, nesmú zhnednúť. Spolu s papierom na pečenie stiahneme z plechu a necháme vychladnúť.

5.

Na polevu vymiešame práškový cukor s 1 až 2 PL teplej vody na hladkú zmes. Natrieme v tenkej vrstve na ešte teplé pečivo. Zvyšok polevy dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobne nanesieme na sušienky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS