Špargľa s holandskou omáčkou
16. 8. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 40 minút, 2 porcie
Potrebujeme: 500 g špargle, 1 lyžička soli, 1 kocka cukru, 1 l vody
Omáčka: 250 g masla, 3 žĺtky, soľ, mleté biele korenie, 1 malá cibuľa, 1 lyžica vínneho octu, štipka mletej feferónky, pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup:
1. Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali kocku cukru.
20 minút
2. Omáčka: Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou, nie však vriacou vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody a za stáleho miešania postupne pridávame vopred pripravené rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľu.
10 minút
3. Ochutíme vínnym octom, feferónkou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou upravíme na tanier a ihneď podávame.
10 minút