Špargľa so zemiakmi a s lososom
21. 6. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Shutterstock
Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 450 g lososových filiet, soľ, mleté biele korenie, 2 PL citrónovej šťavy, 450 g bielej špargle, 350 g zelenej špargle, 1 ČL kryštálového cukru, 1 až 2 PL rastlinného oleja, 400 g uvarených zemiakov, 4 PL masla, petržlenová vňať
Postup:
1. Lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na 4 cm veľké kocky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme krátko odležať.
2. Bielu špargľu dôkladne očistíme, zelenú umyjeme, z oboch zrežeme konce a nakrájame ich na 2 až 3 cm kúsky. Bielu špargľu dáme do vriacej vody s cukrom a citrónovou šťavou. Varíme 7 až 8 minút. Po 2 minútach pridáme zelenú špargľu.
3. Lososa opečieme na oleji, asi 3 minúty z každej strany. Uvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky a zohrejeme na 2 PL masla. Osolíme a okoreníme.
4. Zvyšné maslo necháme na panvici zhnednúť, špargľu necháme krátko odkvapkať a pridáme ju do panvice s maslom.
5. Špargľu s nakrájaným lososom a zemiakmi dáme na tanier a ozdobíme petržlenovou vňaťou.