Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špargľový šalát

Špargľový šalát

Zdroj: Nový čas pre Ženy

Reklama

Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 15 minút. 4 porcie

Potrebujeme: 250 g zelenej špargle, 250 g bielej špargle, šťavu z 1 citróna, 1 PL práškového cukru, 2 až 3 hrste mladých, ešte nenaliatych strukov hrachu (nemusia byť), 2 PL oleja, 150 g kozieho syra, 7 plátkov údeného lososa, 1 menší hlávkový šalát, soľ

Nálev: 2 PL olivového oleja, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, soľ

Postup:

1. Očistenú, olúpanú špargľu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom a soľou asi 15 minút. Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na 2 PL oleja.

2. Na nálev rozmiešame olivový olej s horčicou, vínnym octom, so soľou a ochutíme petržlenovou vňaťou.

3. Do misky uložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom. Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS