Špargľový šalát
18. 6. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:17)

Zdroj: Nový čas pre Ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 15 minút. 4 porcie
Potrebujeme: 250 g zelenej špargle, 250 g bielej špargle, šťavu z 1 citróna, 1 PL práškového cukru, 2 až 3 hrste mladých, ešte nenaliatych strukov hrachu (nemusia byť), 2 PL oleja, 150 g kozieho syra, 7 plátkov údeného lososa, 1 menší hlávkový šalát, soľ
Nálev: 2 PL olivového oleja, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, soľ
Postup:
1. Očistenú, olúpanú špargľu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom a soľou asi 15 minút. Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na 2 PL oleja.
2. Na nálev rozmiešame olivový olej s horčicou, vínnym octom, so soľou a ochutíme petržlenovou vňaťou.
3. Do misky uložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom. Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.