Špenátová polievka
19. 3. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 10 hrnčekov vody, 1 kocka mäsového vývaru, 3/4 balíčka mrazeného špenátu, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 4 hrnčeky smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 2 strúčiky cesnaku, soľ
Postup:
1. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vodou. Pridáme kocku vývaru a necháme prevrieť.
(10 minút)
2. Do základu vložíme mrazený špenát a osolíme. Na miernom ohni povaríme, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a ochutíme ním polievku.
(8 minút)
3. Nakoniec polievku zjemníme smotanou a rozšľahaným žĺtkom.
(2 minúty)
Náš tip:
Polievku môžete podávať so stratenými vajcami alebo s chlebovými krutónmi.