Špenátové karbonátky
22. 4. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vycvhutnajte si vynikajúce špenátové karbonátky. Podávať ich môžete teplé so zemiakmi, ale vynikajúco chutia aj nastudeno.
Potrebujeme: 300 g špenátu, 30 g masla, 1 vajce, soľ, žemľa namočená v mlieku, muškátový kvet, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, olej
Postup:
1. Ak máme čerstvý špenát, obaríme ho, necháme v sitku odkvapkať a nasekáme ho najemno. Mrazený špenát necháme rozmraziť a tiež ho necháme odkvapkať.
2. V mise vymiešame maslo s vajcom, pridáme štipku soli, trochu muškátového kvetu, špenát (mrazený alebo čerstvý), prelisovaný cesnak a žemľu namočenú v mlieku. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame.
3. Veľkou lyžicou ukrajujeme z hmoty rovnako veľké kúsky a rovno ich obalíme v hladkej múke.
4. Rukami sformujeme na fašírky a opečieme na rozpálenom oleji. Podávame teplé so zemiakmi, ale vynikajúco chutia aj nastudeno.