Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špenátové karbonátky

Archív

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Vycvhutnajte si vynikajúce špenátové karbonátky. Podávať ich môžete teplé so zemiakmi, ale vynikajúco chutia aj nastudeno.

Potrebujeme: 300 g špenátu, 30 g masla, 1 vajce, soľ, žemľa namočená v mlieku, muškátový kvet, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, olej

Postup:

1. Ak máme čerstvý špenát, obaríme ho, necháme v sitku odkvapkať a nasekáme ho najemno. Mrazený špenát necháme rozmraziť a tiež ho necháme odkvapkať.

2. V mise vymiešame maslo s vajcom, pridáme štipku soli, trochu muškátového kvetu, špenát (mrazený alebo čerstvý), prelisovaný cesnak a žemľu namočenú v mlieku. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame.

3. Veľkou lyžicou ukrajujeme z hmoty rovnako veľké kúsky a rovno ich obalíme v hladkej múke.

4. Rukami sformujeme na fašírky a opečieme na rozpálenom oleji. Podávame teplé so zemiakmi, ale vynikajúco chutia aj nastudeno.

Vyberáme pre vás niečo PLUS