Reklama

Špenátové lasagne

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

8 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT

3 šálky nízkotučnej ricotty
1 šálku postrúhaného parmezánu
4 šálky paradajkovej omáčky
12 plátov predvarených lasagní
600 g rozmrazeného posekaného
špenátu, z ktorého vytlačíme čo najviac vody
1 šálku rozmrvenej nízkotučnej mozzarelly
vajce

POSTUP:
1. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Veľkú zapekaciu misu vymastíme. 2. V stredne veľkej mise zmiešame ricottu s parmezánom a vajcom. 3. Na spodok misy rozotrieme 1 šálku paradajkovej omáčky a rozprestrieme vedľa seba 3 lasagnové pláty. Na ne rozotrieme 1/3 ricottovej zmesi a na ňu tretinu špenátu. Takto vytvoríme ďalšie vrstvy v poradí omáčka, lasagne, ricottová zmes a špenát. Končíme poslednými tromi lasagnami, ktoré potrieme poslednou šálkou paradajkovej omáčky. Vrstvy v mise jemne stlačíme a misu prikryjeme alobalom. 4. Pečieme 35 minút. Misu odkryjeme a posypeme mozzarellou. Pečieme ešte asi 10 minút, kým sa syr neroztopí. Pred krájaním necháme lasagne 10 minút postáť.