Špenátové palacinky
5. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: NČPŽ
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 8 až 10 minút.
Potrebujeme: 450 g mrazeného špenátu, 1 l mlieka, 1 vajce, 3 PL polohrubej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, majorán, 1/2 ČL kryštálového cukru, 100 g tvrdého syra typu eidam, 1 téglik kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ, olej na pečenie
Postup:
1 Mlieko rozšľaháme s vajcom, polohrubou múkou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, nadrobno nakrájanou cibuľou, majoránom a kryštálovým cukrom. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Primiešame rozmrazený, vyžmýkaný špenát. Zo špenátového cesta upečieme na naolejovanej panvici hrubšie palacinky.
2 Upečené palacinky posypeme strúhaným syrom, zložíme na štvrtiny a preložíme do naolejovanej zapekacej misy. Posypeme zvyšným syrom a zapečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Podávame ozdobené kyslou smotanou.