Reklama

Špenátové rizoto s kuracím mäsom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 50 MINÚT 500 g ryže 3 paradajky 200 g čerstvých šampiňónov 200 g mrazeného špenátu 1 väčšiu cibuľu 400 g kuracích pŕs 2 dl smotany 33 % 4 strúčiky cesnaku 2 PL oleja 1 KL soli štipku mletého čierneho korenia štipku petržlenovej vňate, pažítky 1 KL vegety 1 dl hydinového vývaru 1 KL karí koreniAa

POSTUP: 1. Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, šampiňóny na plátky a podusíme. 2. Potom primiešame prelisovaný cesnak, karí korenie, pažítku, petržlen, zalejeme vývarom a smotanou. Všetko zamiešame a chvíľu ešte dusíme, aby sa suroviny spojili. 3. Nakoniec pridáme špenát a paradajky nakrájané na kocky. Vznikne zelenožltá mäsová zmes, do ktorej pridáme uvarenú ryžu. Premiešame a po dvoch minútach odstavíme z platne, dochutíme. Podávame so zeleninovým šalátom.