Špenátový kiš s fetou a riccotou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
65 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 200 gram hladká múka, 100 gram maslo, 1 kus vajce, 0.5 polievková lyžica soľ, 200 gram špenát, 2 strúčik cesnak, 150 gram syr Feta, 2 kus mrkva, 1 hrsť rôzne bylinky, 150 gram syr riccota, 2 kus vajce, 150 mililiter smotana na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, olej na vymastenie formy, špenát a cherry paradajky na ozdobu
1.
Múku, maslo, vajce a soľ spolu vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladu.
2.
Špenát opláchneme, otrasieme a krátko blanšírujeme v horúcej slanej vode. Scedíme a najemno nasekáme. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Fetu nakrájame na malé kocky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Bylinkám otrháme listy a tie nasekáme.
3.
Syr vymiešame s vajcami, so smotanou, soľou a s korením. Pridáme aj ostatné suroviny.
4.
Rúru vyhrejeme na 180 °C a formu (priemer 24 cm) vymastíme olejom.
5.
Cesto dáme do formy a zo zvyškov vykrojíme kvetinky. Plnku navrstvíme na cesto a obložíme kvetinkami z cesta. Pečieme 40 minút dozlatista.
6.
Ozdobíme špenátom a paradajkami.