Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Spišská polievka s údeným kolenom

Spišská polievka s údeným kolenom

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 350 g údeného kolena, 150 g koreňovej zeleniny, 50 g krúp, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup:

1. Do väčšieho hrnca dáme variť koleno v dostatočnom množstve vody. Keď mäso zmäkne, pridáme k nemu očistenú a na menšie kúsky nakrájanú zeleninu a ošúpanú cibuľu.

2. Po úplnom uvarení koleno z hrnca vyberieme, necháme vychladnúť a mäso oberieme od kosti. Nakrájame na menšie kúsky.

3. Do polievky pridáme krúpy a uvaríme domäkka. Pridáme mäso, okoreníme a podľa potreby osolíme. Nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS