Spišská polievka s údeným kolenom
5. 6. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 350 g údeného kolena, 150 g koreňovej zeleniny, 50 g krúp, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup:
1. Do väčšieho hrnca dáme variť koleno v dostatočnom množstve vody. Keď mäso zmäkne, pridáme k nemu očistenú a na menšie kúsky nakrájanú zeleninu a ošúpanú cibuľu.
2. Po úplnom uvarení koleno z hrnca vyberieme, necháme vychladnúť a mäso oberieme od kosti. Nakrájame na menšie kúsky.
3. Do polievky pridáme krúpy a uvaríme domäkka. Pridáme mäso, okoreníme a podľa potreby osolíme. Nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.