Už žiadne suché mäso! Pripravte bravčovú panenku TAKTO a bude sa rozplývať na jazyku
18. 10. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: nmh
Reklama
Tajomstvom je pomalé pečenie na nízkej teplote v rúre. Kabátik zo slaninky tiež mäsko ochráni pred vysušením.
Šťavnatá bravčová panenka v slaninovom kabátiku
Potrebujeme:
1 kus bravčovej panenky
100 g slaniny na tenké plátky
Čierne korenie
Takto sa to podarí:
1. Rúru si vyhrejeme na 120 stupňov.
2. Mäsko zo všetkých strán posypeme mletým čiernym korením. Zabalíme ho do plátkov slaninky.
3. Panenku celú prudko opečieme na panvici tak, aby bola slanina chrumkavá. Ak sa trochu slaninky odlepí nič sa nestane.
4. Dáme panenku do rúry a pečieme ju na 120 stupňov 30 minút.