Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako pripraviť kuracie prsia, aby boli šťavnaté? Pomôže vec, ktorú máte doma, a budú sa rozplývať na jazyku

Stuffed Chicken Breast

Zdroj: iStockphoto

Reklama

S touto vychytávkou si jedlo môžete nachystať vopred a dokončiť ho až vtedy, keď budú hostia usadení pri stole.

Kuracie prsia sú obľúbené najmä pre nízky obsah tuku. Nemajú výraznú chuť, takže sa skvele hodia na rôzne kuchynské úpravy a znesú všetko možné korenie. Ak ich však pripravujeme ako plátky na panvici, často skončia úplne vysušené.

Kuracie mäso pritom treba dôkladne tepelne upraviť, aby sme predišli hrozbe v podobe baktérií. Zároveň však musí byť teplota čo najnižšia, aby sa nevysušili. Tajomstvom tých najšťavnatejších kuracích pŕs je teda správna teplota a tiež spôsob varenia, ktorý umožní nechať v nich čo najviac šťavy. Stačí, ak mäso pevne zabalíte do potravinárskej fólie a uvaríte vo vode. Vyskúšať si to môžete na nasledujúcom recepte.

Šťavnaté kuracie prsia

Potrebujeme:

Kuracie prsia

Plátky slaninky

Soľ, korenie

Maslo

Takto sa to podarí:

Kuracie prsia naklepeme a položíme na ne slaninku. Pomocou fólie ich zarolujeme do roládok. Konce fólie skrútime a zaviažeme. Dáme si variť vodu s troškou soli. Keď zovrie, stiahneme plameň na minimum, prikryjeme a varíme asi 15-20 minút podľa toho, aké hrubé valčeky sa nám podarili.

Zdroj: iStockphoto

Preparing chicken specialty, rolling chicken fillet with bacon

Hotové ich vybalíme a pred podávaním opečieme na masle iba chvíľku, aby mali peknú farbu. Osolíme, okoreníme a podávame.

Zdroj: iStockphoto

bacon wrapped chicken breast

Vyberáme pre vás niečo PLUS