Kuracie prsia sú obľúbené najmä pre nízky obsah tuku. Nemajú výraznú chuť, takže sa skvele hodia na rôzne kuchynské úpravy a znesú všetko možné korenie. Ak ich však pripravujeme ako plátky na panvici, často skončia úplne vysušené.

Kuracie mäso pritom treba dôkladne tepelne upraviť, aby sme predišli hrozbe v podobe baktérií. Zároveň však musí byť teplota čo najnižšia, aby sa nevysušili. Tajomstvom tých najšťavnatejších kuracích pŕs je teda správna teplota a tiež spôsob varenia, ktorý umožní nechať v nich čo najviac šťavy. Stačí, ak mäso pevne zabalíte do potravinárskej fólie a uvaríte vo vode. Vyskúšať si to môžete na nasledujúcom recepte.

Šťavnaté kuracie prsia

Potrebujeme:

Kuracie prsia

Plátky slaninky

Soľ, korenie

Maslo

Takto sa to podarí:

Kuracie prsia naklepeme a položíme na ne slaninku. Pomocou fólie ich zarolujeme do roládok. Konce fólie skrútime a zaviažeme. Dáme si variť vodu s troškou soli. Keď zovrie, stiahneme plameň na minimum, prikryjeme a varíme asi 15-20 minút podľa toho, aké hrubé valčeky sa nám podarili.

Preparing chicken specialty, rolling chicken fillet with bacon
Preparing chicken specialty, rolling chicken fillet with bacon
Zdroj: iStockphoto

Hotové ich vybalíme a pred podávaním opečieme na masle iba chvíľku, aby mali peknú farbu. Osolíme, okoreníme a podávame.

bacon wrapped chicken breast
bacon wrapped chicken breast
Zdroj: iStockphoto