Ako pripraviť kuracie prsia, aby boli šťavnaté? Pomôže vec, ktorú máte doma, a budú sa rozplývať na jazyku
9. 3. 2018, 12:20 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:32)

Zdroj: iStockphoto
S touto vychytávkou si jedlo môžete nachystať vopred a dokončiť ho až vtedy, keď budú hostia usadení pri stole.
Kuracie prsia sú obľúbené najmä pre nízky obsah tuku. Nemajú výraznú chuť, takže sa skvele hodia na rôzne kuchynské úpravy a znesú všetko možné korenie. Ak ich však pripravujeme ako plátky na panvici, často skončia úplne vysušené.
Kuracie mäso pritom treba dôkladne tepelne upraviť, aby sme predišli hrozbe v podobe baktérií. Zároveň však musí byť teplota čo najnižšia, aby sa nevysušili. Tajomstvom tých najšťavnatejších kuracích pŕs je teda správna teplota a tiež spôsob varenia, ktorý umožní nechať v nich čo najviac šťavy. Stačí, ak mäso pevne zabalíte do potravinárskej fólie a uvaríte vo vode. Vyskúšať si to môžete na nasledujúcom recepte.
Šťavnaté kuracie prsia
Potrebujeme:
Kuracie prsia
Plátky slaninky
Soľ, korenie
Maslo
Takto sa to podarí:
Kuracie prsia naklepeme a položíme na ne slaninku. Pomocou fólie ich zarolujeme do roládok. Konce fólie skrútime a zaviažeme. Dáme si variť vodu s troškou soli. Keď zovrie, stiahneme plameň na minimum, prikryjeme a varíme asi 15-20 minút podľa toho, aké hrubé valčeky sa nám podarili.
Zdroj: iStockphoto
Preparing chicken specialty, rolling chicken fillet with bacon
Hotové ich vybalíme a pred podávaním opečieme na masle iba chvíľku, aby mali peknú farbu. Osolíme, okoreníme a podávame.
Zdroj: iStockphoto
bacon wrapped chicken breast